Miután a megrendelt címke leszállításra kerül, a megrendelő feladata, hogy a megfelelő tárolásról gondoskodjon. Ha ez nem történik meg, a címke elveszíti azon tulajdonságait, amelyek segítik az ideális, könnyű címkézést, és előfordulhat az is, hogy a termék csomagolása nem lesz megfelelő, legrosszabb esetben használhatatlanná válik a címke.

Melyek lehetnek ezek a körülmények? Szinte mindegyik általunk feldolgozott alapanyagot szobahőmérsékleten, átlagos páratartalom mellett kell tárolni. Még a speciális anyagokat is, amelyeket kifejezetten extrém körülmények közötti felhasználásra gyártanak. 

Egy normál felhasználású címkénél, ha túl magas a hőmérséklet, a ragasztó megfolyhat, amitől nehézkessé válik a címkézés, a címke nyomtatása, nem beszélve arról, hogy a címkézőgépen, -nyomtatón is kirakódhat a ragasztó, a címkék beragadhatnak, de ami a legrosszabb, a nyomtató is tönkremehet.

Ezzel ellentétben, ha túl alacsony hőmérsékleten tároljuk a címkéket, akkor a ragasztó elveszítheti tapadási erejét, meggyengülhet, nagy eséllyel a címkék nem maradnak meg a termék csomagolásán.

A magas páratartalom elsősorban a papír alapú anyagoknak nem tesz jót. Felveszik, beszívják magukba a környezet páráját, megduzzadnak, gyengül a szakítószilárdságuk.

Kültéren semmiképpen se tároljuk a címkéket, mivel nemcsak az állandóan változó hőmérséklet teszi használhatatlanná azokat, hanem a napsütés UV sugárzása is jelentős mértékben ronthatja az anyagok tulajdonságait, a tapadóerőt, idő előtt öregítik az anyagot.

Fentiek tükrében, kérjék kollégáinktól az adott alapanyag gyártói adatlapját, ahol a gyártók a tárolási feltételek mellett több nagyon fontos információt is feltüntetnek.

Tihanyi Attila
Nyomdamérnök

 

Vigyorog a nyomdamérnök…

Íme a kép, amit ígértem: Hát ennyire sikerült letörölni azt a bizonyos "vigyort"...  ELŐZMÉNY - Pár hete ezt a levelet küldtem ki a levelező listánkra: "Legutóbbi levelemben megkértem Önt is, hogy izzassza meg Nyomdamérnökeinket technikai kérdéseivel,...

bővebben

Vonalkódok

A vonalkód a vonalkódba kódolt információ vonalakkal és köztük lévő közökkel történő képi leképezése. Segítségével gyorsabb és hibamentes lehet az adatbevitel. Vonalkód típusok a következők lehetnek: EAN/UPC, ITF-14, EAN-128, QR Code és DataMatrix. Utóbbi kettő...

bővebben

Mire számíthat, amikor tőlünk rendel?

nyomtatás olcsón

Áraink gyártói árak, azokat nem terheli közvetítői, vagy kereskedői jutalék.

nyomtatás gyorsan

Gyorsan reagálunk
a megrendelőink megkereséseire és igényeire.

nyomtatás kiszerelés

Igazodunk megrendelőink kiszerelési igényeihez.

nyomtatás határidőre

Akár 1-3 napon
belül leszállítjuk megrendeléseit.

nyomtatás grafika

Leadott grafikáit szükség esetén átdolgozzuk tekercses nyomtatáshoz.

nyomtatás ingyenes

Ingyenesen szállítunk
az egész ország területére.

nyomtatás igény szerint

Maximálisan figyelembe vesszük gyártási igényeit
és elvárásait.

nyomtatás szakértelem

Széleskörű szakmai tapasztalat többféle címkézés terén.

nyomtatás e-mail

E-mailt és/vagy SMS-t küldünk a szállításról.

nyomtatás érthetően

Kérdéseire, észrevételeire közérthető módon válaszolunk.

nyomtatás rugalmasan

Rugalmas vállalási határidőket is figyelembe tudunk venni.

nyomtatás rugalmasan

MINDENRE van címkénk!
🙂