Élelmiszeripari vevőnk csokoládékat címkéz egy automata csomagoló gépsoron. A gépsor a terméket alufóliába csomagolja, majd utána kerül rá a címke, ezután pedig egy tintasugaras feliratozó ellátja a terméket a megfelelő gyártási adatokkal.

A címkefelrakó egységnél a címke hordozója elszakadt a csomagolás során, ez nagy kiesést okozott a termelésben. Kolléganőmmel megvizsgáltuk a helyszínen a problémát és a következőket tapasztaltuk. A címkéző gép hulladék felcsévélőjénél olyan szorosan és egyenetlenül volt felcsévélve a szilikonos hordozó, hogy az állandóan szakadt. A gépet karbantartó személyzettel felvettük a helyszínen a kapcsolatot és megállapodtunk a helyes felcsévélés szabályaiban, amit betartva a probléma megoldódott, a címkézés problémamentesen mehetett tovább.

A címkék felhasználása során fellépő szakadásokat általában a szilikonos hordozó (angolul glassine paper, ami pergamenpapírt jelent) sérülése szokta okozni. Ez lehet valamilyen szállítás, csomagolás során keletkezett sérülés a tekercseken, mely szakadást okozhat, valamint lehet a címke gyártása során, stancolásból eredő „sérülés” miatt. Minden esetben arról van szó, hogy az egyébként is gyenge szilikonos papír felülete megsérül, ezáltal csökken a szakítószilárdsága, ami szakadáshoz vezethet.

Javasoljuk, hogy mindig vizsgálja meg a szilikonos hordozó állapotát, ha szakadást tapasztal. Célszerű ilyenkor a címkéző gépet, címkefelrakó gépet is megvizsgálni. A címkeleválasztás, a hulladék feltekercselés beállításával, a pálya feszesség beállításával is lehet javítani a címkézés kori szakadás problémáján.

Ha van még kérdése a fenti problémával összefüggésben vagy más címkézéssel, csomagolással kapcsolatos tárgyban érdeklődne, keressen nyugodtan vagy kollégáimat az alábbi elérhetőségek egyikén, szívesen segítünk Önnek!

Tihanyi Attila
Nyomdamérnök

Vigyorog a nyomdamérnök…

Íme a kép, amit ígértem: Hát ennyire sikerült letörölni azt a bizonyos "vigyort"...  ELŐZMÉNY - Pár hete ezt a levelet küldtem ki a levelező listánkra: "Legutóbbi levelemben megkértem Önt is, hogy izzassza meg Nyomdamérnökeinket technikai kérdéseivel,...

bővebben

Vonalkódok

A vonalkód a vonalkódba kódolt információ vonalakkal és köztük lévő közökkel történő képi leképezése. Segítségével gyorsabb és hibamentes lehet az adatbevitel. Vonalkód típusok a következők lehetnek: EAN/UPC, ITF-14, EAN-128, QR Code és DataMatrix. Utóbbi kettő...

bővebben

Mire számíthat, amikor tőlünk rendel?

nyomtatás olcsón

Áraink gyártói árak, azokat nem terheli közvetítői, vagy kereskedői jutalék.

nyomtatás gyorsan

Gyorsan reagálunk
a megrendelőink megkereséseire és igényeire.

nyomtatás kiszerelés

Igazodunk megrendelőink kiszerelési igényeihez.

nyomtatás határidőre

Akár 1-3 napon
belül leszállítjuk megrendeléseit.

nyomtatás grafika

Leadott grafikáit szükség esetén átdolgozzuk tekercses nyomtatáshoz.

nyomtatás ingyenes

Ingyenesen szállítunk
az egész ország területére.

nyomtatás igény szerint

Maximálisan figyelembe vesszük gyártási igényeit
és elvárásait.

nyomtatás szakértelem

Széleskörű szakmai tapasztalat többféle címkézés terén.

nyomtatás e-mail

E-mailt és/vagy SMS-t küldünk a szállításról.

nyomtatás érthetően

Kérdéseire, észrevételeire közérthető módon válaszolunk.

nyomtatás rugalmasan

Rugalmas vállalási határidőket is figyelembe tudunk venni.

nyomtatás rugalmasan

MINDENRE van címkénk!
🙂